Lotus Emeya

Lotus, ilk dört kapılı hiper-GT'si olan Emeya'yı New York'ta tanıttı. Lotus Group CEO'su Feng Qingfeng, "Zengin mirasımızı akıllı performans ve en son teknolojilerle bir araya getirerek, lüks bir elektrikli aracın nasıl görünmesi konusunda sınırları zorluyoruz!” diyor.

Tesla otomotiv sektörünün genleriyle oynuyor resmen. Nedense yılların markaları bile elektrikli modellerini genellikle “Liftback” gövde yapısıyla üretiyorlar. Örneğin Mercedes-Benz EQE ve EQS, VW ID.7, Porsche Taycan, Audi e-tron vs. Şimdi bu kervana Lotus da katıldı. Lotus’un yeni elektrikli ilk 4 kapılı sedanı Emeya tam olarak üzerindeki örtüyü kaldırdı. Biraz Lamborghini çizgilerini andıran Lotus Emeya agresif bir tasarıma sahip.

Çift çizgi şeklindeki farla-rıyla önden gerçekten muhteşem duruyor. Profilden de oldukça sportif ancak; arka tasarım konu-sunda biraz tereddütlerimiz var. İç mekanda ortadaki büyük ekran dikkat çekici. Wuhan-Çin’de üre-tilen Emeya, 2.78 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor. Daha önce açıklanan SUV modeli Eletre ise 0-100 km/s hızlanmasını 2.95 sn’de gerçekleştiriyor. Eletre’nin menzili 490 km idi ancak Emeya’nınki sonra açıklanacak!

Haber tarihi: 17 / 09 / 2023

Etiketler: Lotus Emeya 






Önceki: Babasının “oğlu”
Sonraki: Ağustos ayı otomobil satışları