7 kişilik Kangoo

Türkiye’ye getirilmeyen Renault Kangoo modelinin daha uzun Grand Kangoo versiyonu ortaya çıktı. Türkiye’ye yeni Kangoo getirileceğine Dacia Dokker makyajlanarak Express olarak satılmaya başlandı. Halbuki yeni Kangoo getirilseydi başarılı olurdu!

Nedenini bilemediğimiz ancak getirilmeyen Renault Kangoo modelinin daha uzun Grand versiyonu da piyasaya çıktı. Normal Kangoo 4.480 mm uzunluğunda. Resmi olarak açıklanmadı ancak; Grand Kangoo’nun 4.900 mm civarı bir uzunluğa sahip olduğu hesaplanıyor.

Bu uzunlukta 7 kişi otururken 500 lt bagaj hacmi sunabiliyor olması büyük avantaj. 3. koltukta bile 16.4 cm diz mesafesi sunması güzel. Ön yolcu koltuğu yatırıldığı zaman 3.11 metre uzunluğundaki eşyalara yer açılmış oluyor. Kapı genişliği ise 83 cm. Teknik olarak Grand Kangoo’da kullanılan motorlar normal Kangoo ile aynı özellikleri taşıyor. 1.3 TCe benzinli motor 130 HP, 1.5 Blue dCi dizel motor ise 95 HP gücünde. Grand Kangoo E-Tech % 100 elekrikli modelinde 120 HP (90 kW) gücünde ve 245 Nm tork sağ-layan bir motor yer alıyor. Menzil ise 265 km olarak açıklandı.

Dacia Dokker daha başarılıydı

Bu ticari operasyonu biraz sorgulamak gerekiyor. Aynı Logan örneğinde olduğu gibi Taliant satışlarının da yüksek olmaması bu stratejinin yanlış olduğunu gösteriyor aslında. Son 9 yılın satışlarına bakarsak Dacia Dokker’ın daha başarılı olduğu görünüyor.  Önceki yıllarda yıllık iki model toplamının 15.000'i geç-tiği zamanlar olmuş. Yani Dacia Dokker’ın satışı devam ederken yeni Renault Kangoo satılsaydı daha iyi bir sonuç çıkabilirdi.

Haberin ayrıntıları için instagram sayfamıza gidebilirsiniz:

https://www.instagram.com/p/CwzwgnwsdbA/?img_index=1



Haber tarihi: 17 / 09 / 2023






Önceki: Agresif VW ID.X
Sonraki: Babasının “oğlu”