İşte yepyeni Tiguan

Tamamen yenilenen Volkswagen Tiguan oldukça dinamik ve sportif hatlara kavuşmuş. Böylece tasarım çizgileri olarak elektrikli modellerle geleneksel motorlu modeller birbirine yaklaşmış oldu. Zira yeni VW Tiguan, VW ID.4'e çok benzemiş görünüyor.

Tamamen yeni VW Tiguan

2007 sonbaharındaki ilk çıkışından bu yana, dünya çapında 7,4 milyondan fazla insan VW Tiguan’ı seçti. Şimdi Volkswagen, tamamen “yepyeni” bu başarılı modeli piyasaya sürerek kendi yolunda “yepyeni” bir sayfa açmak istiyor.


Hem tutulan bir modelin çizgile-rini devam ettireceksin hem de yepyeni bir tasarımla insanların karşısına çıkacaksın. İşte Volkswagen bu sefer yeni Tiguan modeliyle bunu daha da ispatlamış oluyor. Golf için de aynı şeyler söylenmişti ancak; yeni Golf ile bir önceki nesil arasında dış tasarım olarak bu kadar farklılık olduğunu söyleyemeyiz. Yeni Tiguan’ın önde sizi rahatsız edebilecek tek tarafı büyük hava girişleri olabilir.

Otomotiv sektörünün en eski markalarından biri olan VW de elektrikli otomobillere geçiş konusunda tereddütler yaşayan markalardan biri. Çünkü geleneksel müşteri kitlelerini kaybetmek istemiyorlar. Fakat ortada bir elektrikli otomobil gerçeği de var. O yüzden farklı platformlarda farklı tasarım diliyle elektrikli otomobiller üretmeye başladılar. Ancak marka bütünlüğü açısından artık tasarım çizgilerinin birbirine yaklaşması zamanı geldi de geçiyor.

Plug-in hibritle 100 km menzil

Şimdi VW, bu bahsettiğimiz yolda hızlı adımlarla ilerliyor. (Golf olmasa da) Tiguan modeli ID.4 modelini çok anımsatsa da hem farklı olmuş hem de çok albenili bir görünüme kavuşmuş. Bu değişiklik sadece Tiguan’a değil VW’ye de iyi gelecektir. Çünkü 2016 yılından beri Tiguan neredeyse hiç değişmedi. (Ufak makyajlar hariç!) Bu yeni tasarımla birlikte VW, tekrar iddiasını artıracak gibi duruyor. Önde iki far arasında devam eden led aydınlatma ilgi çekici olmuş. Profilde arkaya doğru yükselen cam tasarımı araca daha dinamik bir hava katmış. Arka stoplar çok daha yenilikçi olmuş. İç mekandaki yeni dijital gösterge ve devasa bilgi-eğlence ekranı dikkatleri çekiyor. Şimdilik ayrıntılar açıklanmadı ancak; 1.5 litre mild hibrit turbo benzinli motor yer alacak. 201 HP gücündeki Plug-in hibrit versiyonu sadece elektrikle 100 km gidebile-cek. Ayrıca 148-190 HP arası dizel motor seçenekleri de olacak!


Haber tarihi: 19 / 09 / 2023






Önceki: İşte Clio E-Tech
Sonraki: Yerli oranı en dipte!