Özgüven taVAN

Hem tasarım olarak hem de elektrikli motoruyla tamamen farklı bir kimlikle karşımıza çıkan Renault Megane E-Tech'in özgüveni bu sefer taVAN! Nasıl olmasın ki? Ağustos ayında elde ettiği 908 adet satışla elektrikli otomobiller arasında ikinci olmayı başardı.

Ön yargıları yıkmaya geliyor

Megane II HB öyle tutulmadı ki, bunu Renault yetkilileri de kabul etmek zorunda kaldılar. Öyle ki bir sonraki Megane HB piyasaya sunulurken ilginç bir reklam yayımladılar. Reklamda “Asla Megane HB’ye binmem” diyenleri bile etkileyen yeni tasarımdan bahsediliyordu. Sonraları “Türkiye’de sedan otomobil sevenler daha fazla!” denilerek konu biraz geçiştirildi. Ancak bunun öyle olmadığını ve HB araçlara da ilgili olduğumuzu yine Megane HB ispatladı.

Bu sefer yeni Megane HB karşımıza % 100 elektrikli olarak çıktı. Ancak sevilmesinin nedeni bu elektrikli olması değil sadece. Yeni tasarımı da büyük beğeni topladı. Hafta sonu Van’da test sürüşü yapılan Megane E-Tech’in Türkiye’de 2 farklı donanım versiyonu satışta. 220 HP gücündeki Megane EV60 0-100 km/s hızlanmasını 7,4 saniyede gerçekleştiriyor. Türkiye’ye getirilmeyen EV40 ise 130 HP gücünde ve 0-100 km/s hızlanma süresi  10,5 sn. WLTP normlarına göre EV60 versiyonun menzili  470 km olarak açıklandı.
(Haberi dergi tarzında okumak için fotoğraflara bakınız!)

Haber tarihi: 21 / 09 / 2023






Önceki: Elektrikli otomobiller düellosu
Sonraki: İşte Clio E-Tech