Honda ZR-V satışa sunuldu

ZR-V modelinin Türkiye’de satışa sunulmasıyla birlikte Honda’nın SUV segmentindeki oyuncu sayısı 3'e çıktı. Ancak ZR-V’nin hangi segmentte olduğu konusunda kafalar biraz karışık! Boyut olarak HR-V ve CR-V'nin arasında ama fiyatı CR-V'den yüksek!

Kafalar biraz karışık!

Her geçen gün artan SUV satışlarına paralel olarak firmalar da seçeneklerini artırıyorlar. Bunlardan biri de son olarak Honda markası oldu.

   Bir otomobilin hangi segmentte olduğuna boyutlarına bakılarak karar veriliyor. Uzunluk ölçüsüne bakarsak HR-V, 4.341 mm uzunluğunda ve C segmentinde yer alıyor. CR-V, 4.703 mm uzunluğunda ve D segmentinde yer alıyor. ZR-V ise 4.568 mm uzunluğunda. Şimdi soru şu: ZR-V hangi sınıfta konumlandırılacak? Boyut olarak normalde C segmenti SUV olabilir ancak; fiyatlandırma açısından Honda, bu aracı D segmenti olarak tanımlıyor.

Bunun sebebi satış stratejisi olarak görülebilir. Yani ZR-V’nin fiyatı, kendisinden daha uzun olan CR-V’den yüksek olduğu için D segmentinde yer alması gerekir gibi bir düşünce var. Peki fiyatı neden yüksek? O da Türkiye’deki vergi sisteminden dolayı. ZR-V’de 2.0 litre benzinli bir motor yer alıyor ve bunun ÖTV’si % 150. Dolayısıyla fabrika çıkış fiyatı Honda CR-V’den  düşük olmasına karşın, CR-V den daha pahalıya satılmak zorunda kalınıyor.

Elektrik motoru çok güçlü

Küçük bir hesaplama yaparsak; HR-V e:HEV Style modelinin vergisiz fiyatı  869.907 TL iken ZR-V e:HEV modelinin vergisiz fiyatı ise 875.000 TL. (Tescil ve ruhsat bedellerini (küçük olduğu  için) hesaba katmadık!) Ancak iki model arasındaki anahtar teslim fiyat arasında 746.000 TL var. Bu da insanların düşünmesine neden olacak tabi ki. İnsanların kafası hem ZR-V’nin hangi sınıfta olduğuyla alakalı hem de bu fiyattan dolayı biraz karışacak gibi.

Fakat Honda ZR-V modelini tercih etmeniz için başka nedenler var. O da motoru. Her ne kadar 2.0 L motor Türkiye’de az tercih edilse de, onu destekleyen elektrikli ünite gayet başarılı. 2.0L benzinli motor 143 HP güç ve 186 Nm tork üretirken, elektrik motoru ise 184 HP güç ve 315 Nm tork sağlıyor. Böylece araç ciddi bir performans elde ederek 0-100 km(s hızlanmasını 8.0 saniyede tamamlıyor. 100 km mesafede 5.8 litre yakıt tüketiyor ve azami hızı 173 km/s.

Instagram: https://www.instagram.com/p/Cxotji9oH61/?img_index=1

Haber tarihi: 26 / 09 / 2023

Etiketler: Honda ZR-V 






Önceki: Plug-in Hibrit BMW 5 Serisi
Sonraki: Elektrikli otomobiller düellosu