Çinli BYD Türkiye’de

Dünyanın en çok elektrikli otomobil satan markası olan BYD, bu ayın sonundan itibaren Türkyie’de de satışlara başlıyor. BYD’nin Türkiye Genel Müdürü İsmail Güler, yıl sonuna kadar 1.500 adet Atto 3 satmayı planladıklarını söyledi. Baya iddialılar yani!

Bir kaç ay önce Türkiye’de faaliyete başlayan Tesla’dan sonra elektrikli otomobil devlerinden BYD markası, ALJ ile Türkiye’ye geliyor!

Normalde yeni bir markanın otomobil piyasasına girmesi ve başarılı olması öyle kolay değil. Ancak elektrikli otomobillere geçiş sürecinde bunu bir fırsat bilen Tesla ve BYD gibi markalar tamamen elektrikli otomobil üretme konusunda cesaretli adımlar atarak şimdilerde 100 yıllık otomobil markalarına meydan okuyorlar. 
Aynı zamanda Toyota bayisi olan ALJ, Türkiye çapında yeni bir bayi yapılanmasıyla birlikte bundan sonra BYD otomobillerini satmaya başlayacak. Tesla’nın tersine BYD otomobilleri, geleneksel olarak yani bayi sistemi ile tüketiciyle buluşturulacak. İlk etapta Atto 3 modeli sahnedeki yerini alacak. Atto 3'de 150 kW gücünde 310 Nm tork sağlayan bir elektrikli motor yer alıyor. 0-100 km/s hızlanması 7.3 sn ve Türkiye fiyatı 1.6 milyondan düşük olacak!


Haber tarihi: 02 / 10 / 2023






Önceki: TOGG teslimatları tam hız
Sonraki: 2. el şişmeye başladı!