Suzuki'den fütüristik tasarımlar

Tokyo Big Sight’ta düzenlenen Japonya Mobilite Fuarı’nda Suzuki, dikkat çeken modelleriyle karşımıza çıktı. Daha önce Hindistan’da bir benzeri sergilenen eVX SUV, bu şekliyle daha albenili olmuş. Üretime yakın Swift modelinde led farlar ön plana çıkıyor.

Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen Suzuki, markası, SUV modelinde tamamen yeni fütüristik bir tasarım anlayışına geçerken, Swift modelinde ise klasik çizgilerini korumayı tercih etmiş. Bu şekliyle üretildiği takdirde insanları cezbedebilir gibi duruyor. Önden bakıldığında gelecekten gelmiş gibi duran Suzuki eVX’te eleştirebileceğimiz tek yer, arka bagaj kapağının biraz çıkıntılı tasarlanmış olması.

550 km menzil

2025 yılında piyasaya sunulması beklenen eVX, kuşkusz S-Cross ya da Vitara modellerinden çok daha cazip duruyor. Bu açıdan bakıldığında artık Suzuki’nin sıkıcı eski tasarımlardan uzaklaşacağını düşünebiliriz. Uzunluğu 4,300 mm olan eVX’in genişliği 1,800 mm ve yüksekliği ise 1,600 mm. Şimdilik açıklanan tek veri 60 kW’lık batarya ile 550 km menzilinin ol-ması. Biz dizi güvenlik teknolojileri ile donatılan Swift’in ise ayrıntıları sonra açıklanacak!

Haber tarihi: 27 / 10 / 2023






Önceki: Honda özüne mi dönüyor?
Sonraki: Stellantis LeapMotor ortaklığı