İşte yeni Skoda Superb

Škoda Superb'in dördüncü nesli, daha da sofistike bir tasarım, daha fazla alan ve konfor ile en son teknoloji sunan selefinin güçlü yönleri üzerine kurularak adeta olgunlaşmış. Boyutları uzayan Superb’in Kombi versiyonunda kullanılan Plug-in hibrit en önemli yenilik!

Yepyeni dördüncü nesil ile Škoda bir kez daha tasarım, ferahlık, konfor ve güvenlik açısından iddialı olduğunu ortaya koyuyor. 2001 yılında piyasaya sürülen Škoda Superb, o zamandan beri 1.6 milyondan fazla kişiye ulaştı. En fazla satılan ise 2015 yılında piyasaya sürülen 3. nesil oldu. Liftback versiyonun boyu 43 mm uzarken yüksekliği ise 12 mm artmış. Kombi versiyonun boyu ise 40 mm uzamış. Önde ilk göze çarpan sekizgen ızgara oluyor.

Genel olarak baktığımız zaman bunun bir yenilikten ziyade küçük bir operasyon olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu anlayış zaten WAG grubunda var. Yani tutulan bir model üzerinde fazla bir değişiklik yapılması pek tercih edilmiyor. Onun yerine teknolojik anlamda iyileştirme yoluna gidiliyor. Örneğin iç mekandaki 13 inçlik bilgi-eğlence ekranı çok dikkat çekici olmuş. Motor seçenekleri arasına da hibrit sistem eklenmiş.

100 km elektrikli menzil

Esas bahsetmemiz gereken konu sürtünme katsayısının 0,23 gibi bir seviyeye düşmüş olması. Bu değer kombi versiyonu için 0,25 olmuş. Liftback versiyonun bagaj kapasitesi 20 litre artarak 645 litreye çıkmış. Kombi versiyonunda ise artış 30 litre ve toplam hacim 690 litre olmuş. Koltuklar yatırıldığında bu hacim 1.920 litreye kadar ulaşıyor. Giriş versiyonda 1.5 TSI 150 HP gücünde mild-hibrit bir motor yer alıyor.

Sadece Kombi versiyonda 1.5 TSI plug-in hibrit bir sistem bulunuyor. Toplamda 204 HP güç üreten bu sistem sayesinde araç 25.7 kWh’lık batarya ile sadece elektrikle 100 km’den fazla bir yol alabiliyor. (Bu sistem daha önce Kodiaq modelinde de kullanılmıştı.) 2.0 TSI benzinli motorlar 204 HP ve 265 HP güç seçeneklerine sahip. 2.0 TDI dizel ünite ise 150 HP ve 193 HP olmak üzere iki farklı güç çıkışı sağlıyor. Benzinli ve dizel motorların tamamında 7 ileri DSG şanzıman yer alıyor.


Haber tarihi: 03 / 11 / 2023






Önceki: Otomobillerin fiyat değişimleri
Sonraki: Kangoo E-Tech geldi