Kia EV9 Türkiye'ye merhaba dedi

Kia’nın ilk üç sıralı elektrikli amiral gemisi sayılan SUV modeli EV9'dan Kasım ayında 1 adet getirildi. 2024 yılının ilk çeyreğinde satışına başlanması düşünülen EV9'da arkadan itişli veya dört çeker olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Her ikisinde de Kia'nın dördüncü nesil pil teknolojisine sahip 99,8 kWh batarya var.

   Şimdi “Bir adet getirilmiş de ne olmuş? demeyin. Kia adına güzel bir gelişme ve aracın Türkiye’ye getirilip test edildiği bilgisini vermek istedik. Güney Kore’den geleceği için ilave gümrük vergisi problemi yok. ABD’de de iki çeker 480 km menzilli versiyonu 59.000 USD’den satışa sunuldu. Bakalım bizdeki fiyatı ne olacak? İlk önce aracın tasarımının insan-ları ikiye böldüğünü belirtmek gerekiyor. Bazıları severken bazıları ise hiç beğenmeyebilir.

0-100 km/s hızlanma: 5,3 saniye

Kia'nın Elektrikli Küresel Modüler Platformu (E-GMP) üzerine inşa edilen EV9, 3.100 mm gibi uzun dingil mesafesi ve tamamen düz elektrikli araç platform mimarisi, üç koltuk sırasının hepsinde salon tarzı konfor ile tüm yolcular için cömert bir alan sağlamayı hedefliyor. Arkadan itişli versiyonda 204 HP güç ve 350 Nm tork sağlayan bir motor yer alıyor. Bu aracın 0-100 km/s hızlanması 9,4 sn ve menzili 563 km. 4 çekerde ikiz 141 kW’lık motorlar yer alıyor. EV9 GT-Line modelinin hızlanması 6.0 saniye iken EV9 GT için gereken süre ise sadece 5,3 saniye. 6 koltuklu EV9, hızlı ailelerin aracı olacak gibi.

(DİKKAT: Haberi dergi tarzında okumak için fotoğraflara bakabilirsiniz!)

Haber tarihi: 08 / 12 / 2023

Etiketler: Kia EV9 Türkiye'de 






Önceki: İşte Lotus Eletre'nin Türkiye fiyatı
Sonraki: Kasım ayı otomobil satışları