İşte Lotus Eletre'nin Türkiye fiyatı

Tasarım diliyle Lamborghini çizgilerini andıran Lotus’un, saf elektrikli SUV modeli Eletre, Urus’un yarı fiyatından daha az bir rakamla Türkiye’deki sahiplerini bekliyor. Urus 4.0 V8 Performante modelinin fiyatı 34.100.000 TL iken Lotus Eletre 675 kW AWD R modelinin fiyatı ise 14.430.000 TL olarak belirtiliyor.

TEKNİK VERİLER İÇİN TIKLAYIN!

   Çin dilinde "eletre" yeniden hayata dönüş anlamına geliyor. Yani bu Eletre modeli de Lotus'un yeniden hayata dönmesini sağladı. Geely markası satın aldıktan sonra adeta küllerinden doğan Lotus, Eletre ve Emeya derken tekrar eski günlerine dönecek gibi. Ama bu sefer elektrikli olarak!

Devletten olumlu bir adım bekleniyor!

Tabi ki Lotus, Lamborghini’nin rakibi demiyoruz ancak; bir Urus alamayan kişinin nispeten ulaşabileceği bir model olarak Eletre gösterilebilir. Fakat 29 Aralık 2023 tarihinden itibaren Çin'den ithal edilecek elektrikli otomobillerin 7 coğrafi bölgede 20 adet servis açmaları gibi bir konu da var karşımızda. Düşünsenize; ayda 2-3 adet satacak Lotus'un 20 adet servis açması gibi bir sorun var karşısında. ODMD ve OYDER şu an bu konuyla ilgili hükümet yetkilileri ile görüşüyorlar. Tüketicileri korumaya yönelik atılan bu adımın aynı zamanda tüketicilerin otomobillere ulaşmasını engelleyici bir sonuca varmaması için gerekenin yapılması gerekiyor. Çünkü Türkiye’de fabrika açmayı planlayan Skywell markasının bile 20 adet servisi yok. Bu kadar kısa sürede 20 adet yetkili servis açmak da neredeyse imkansız. Yani tüketicilerin lehine olacak bir karar alınırken tüketicilere da zarar verilmemeli.

Eletre Urus'tan daha hızlı!

Biz tekrar Lotus modeline gelelim. Eğer ithal edilmeye devam edilebilirse, Lotus Eletre modeli Türk tüketicileriyle buluşmaya başlayacak. Şu an Lotus Eletre 675 kW AWD R modelinin anahtar teslim fiyatı 14.430.000 TL olarak açıklandı. Eletre tasarım dili olarak Urus’u andırıyor. Urus 4.0 V8 modelinde 666 HP gücünde benzinli bir motor yer alıyor ve 0-100 km/s hızlanması 3,3 saniye. Eletre R modelinde 905 HP gücünde 2 adet elektrikli motor yer alıyor ve 0-100 km/s hızlanması 2,95 saniye, Yani Eletre R, Urus Performante’den saha hızlı ve fiyatı onun yarısından daha az. 612 HP’li Eletre S modeli de 4 çeker ve şimdilik sadece grey market dediğimiz galericiler tarafından getiriliyor. Bunu da Urus S modeli ile karşılaştırabiliriz. Urus S mode-linin Türkiye fiyatı 23.200.000 TL iken, Eletre S ise 11.750.000 TL’ye alıcı bekliyor. Bakalım biz alabilmek ne kadar bekleyeceğiz?

Haber tarihi: 10 / 12 / 2023






Önceki: Volvo'nun Türkiye satışları
Sonraki: Kia EV9 Türkiye'ye merhaba dedi