Yeni Ford Courier piyasada

2014 yılından itibaren Türkiye’de üretilen Ford Courier, tamamen yenilendikten sonra Romanya’daki Ford Otosan Craiova fabrikasında üretilmeye başlandı. Yani 10 yıldır yerli kimlik taşıyan Courier artık ithal sınıfında ancak yine Koç Grubu bünyesinde üretilmesi tek tesellimiz. Fiyatının 200.000 TL civarı artması sizi biraz düşündürebilir. Umarız sonu Connect gibi olmaz!

Bu sefer takıldığımız konu neden Ford Courier modelinin artık ithal edilmesi olacak. Çünkü tablodan da kolayca anlaşılabile-ceği gibi Ford Connect modeli ithal edilmeye başlandığı 2014 yılından itibaren satış adedi sürekli azalmış. Güncel olarak zaten Ford Connect ile VW Caddy aynı araç. İnsanlar da VW Caddy varken daha fazla verip Ford Connect almıyorlar. Sonuçta, üretilmeye başlandığı 2004 yılın-dan itibaren 280.000 adet civarı bir satış yapan Ford Connect modeli “kayıp”. Aynı yıl Ford Courier modeli üretilmeye başlandığı için insanlar tercihlerini Connect’ten Courier modeline kaydırmış görünüyorlar. Belki bu durum bir teselli olabilir. Ancak 2023 Haziran ayından itibaren Courier modelinin de üretimi durdu ülkemizde. Artık Roman-ya’dan getirilecek. Türkiye’de hafif orta ticari araç kategorisinde sadece Custom kaldı üretilen, onun da satışı sınırlı!

Ford Courier üst sgmente geçti

Gelelim yeni Ford Courier modelinin ayrıntılarına: Tasarım olarak insanları ikiye bölmüş durumda. Ön farları yadırgayan sayısı az değil. Çift renkli olması ve köşeli yapısı ilk anda Defender modelini anımsatıyor. Yeni Ford  Courier bir öncekine göre 19 cm daha uzun. Bu da arasında 16 cm kalan abisi Connect ile artık aynı segmentte rekabet etmesi anlamına geliyor. Bu durumda küçük ticari araç kategorisinden (Fiorino’dan) uzaklaşmış oluyor.

Ford Transit Courier 1.5 EcoBlue 100 HP Trend modeli 881.700 TL’den satılmaya başlandı. Bu da 674.100 TL’ye satılan bir önceki Ford Transit Courier 1.5 TDCi 75 HP Trend modeline göre 207.000 TL fazla demek. Tamam, bu fiyatı hak ediyor olabilir, ancak uygun fiyatlı bir araç olmaktan da uzaklaşmış oluyor. Yeni Ford Courier’nin rakipleri artık Ford Connect ve Peugeot Rifter gibi araçlar olacak. (Özellikler için teknik tabloya bakabilirsiniz!)

Haber tarihi: 30 / 12 / 2023






Önceki: İşte 2024 MTV tutarları
Sonraki: Chery'den ÖTV muafiyeti kampanyası