Audi A3 ÖTV muafiyet sınırını aştı

Yılın son günü yaptığımız haberde % 90 engelli raporu olanlar için ciddi fırsatların olduğundan bahsetmiştik. Ancak firmaların yapmış oldukları zamlar bazılarımızın hayallerini suya düşürmüş olabilir. O markalardan biri de Audi. A3 modeline yapılan zamdan sonra % 90 engelli raporu olan bir vatandaş bu aracı alamayacak!

Audi A3 Sportback modelinin fiyatı ÖTV muafiyet sınırı olan 1.591.200 TL’yi geçtiği için % 90 engelli raporuyla alınamıyor!

Bazı okuyucularımız firmaları takip etmemizi ve fiyatlarını yükseltenlerden bahsetmemizi istemişti. Bu akşama kadar bekledik  ancak; daha önce listemizde yer alan Citroen, Renault, Opel ve Peugeot’da “Fiyatlar güncellenmektedir” yazıyordu. Biz de fiyatı belli olanlar üzerinden hareket edelim istedik. Zaten bir önceki haberin en önemli modeli Audi A3 idi. Şimdi gelinen noktada engelli raporu ile  Audi A3 alınamıyor.

Çok satmak mı, prestij mi?

Peki neden markalar daha çok otomobil satmak varken fiyatlarını yükseltip bundan kaçıyorlar? Aynı durumu (takip edenleriniz varsa) Mercedes-Benz markasında da yaşamıştık! Kasım ayında elektrikli otomobillerin ÖTV matrahlarında güncelleme yapılınca EQA modelinin fiyatının düşmesi gerekiyordu. Ancak marka zam yaparak EQA’nın bir üst vergi dilimine girmesini sağladı ve fiyatı yükseldi. Sorunca “marka imajı” diyorlar. Aynı şey Audi A3'te de oldu.

Haber tarihi: 04 / 01 / 2024






Önceki: R34 artık Amerika'ya ithal edilebiliyor
Sonraki: ÖTV muafiyet sınırı 1.591.200 TL oldu