VW Golf VIII makyajlandı

Volkswagen Golf makyajlandı ancak; dışarıdan bakıldığında değişim o kadar az ki, küçük bir operasyon da diyebilirsiniz. Motor özellikleri konusunda da fazla değişiklik yok fakat; ChatGPT gibi yenilikler sizi etkileyecekse sizin için Golf “yenilenmiş” olabilir!

    Resimde gördüğünüz grafik VW Golf’ün satış grafiği ve adetler sizi yanıltmasın, ya da bizim yanlış yazdığımızı düşünmeyin. 1974 yılından bu tarafa üretilen Golf’ün ana hatlarını koruması her zaman takdir ettiğimiz bir özellik. Ancak belirli yıllarda insan biraz radikal bir yenilik istemiyor değil. İşte bu tür yenilik yapıldıktan sonra Golf VII modeli 2015 yılında Türkiye’de satışlarda zirve yaptı. Belki de en çok sevilen Golf modeli oldu.

Pandemi Golf'e yaramadı!

Fakat makyajlandıktan sonra 2017 yılından itibaren hızlı bir düşüş başladı. 2020 yılına geldiğimizde satışlar dramatik bir hal aldı. Çünkü Golf VIII modeli üretilmeye başlanmış ve pandemiden dolayı bir türlü Türkiye’ye getirilemişti. İşte bu geç kalma, o yıldan itibaren satışların da düşük seyretmesine neden oldu. Şimdi geldiğimiz noktada ümitler makyajlanan yeni versiyonda. Ancak bunu da eleştirenler var. Çünkü değişim çok fazla hissedilecek düzeyde değil!

Bilgi eğlence sisteminde sorduğunuz sorulara ChatGPT yardımıyla cevap veren yeni bir teknoloji mevcut. Ekranın biraz büyük olmasına alışmak gerekiyor. Yeni Golf’ün motor özelliklerinde Türkiye’de satılan 1.0 eTSI ve 1.5 eTSI modellerinde bir değişiklik yok. Motor olarak en önemli yenilik 1.5 TSI eHybrid versiyonu olacak. Sadece elektrikli olarak 100 km menzin sunan yeni Golf’ün toplam motor gücü 201 HP olarak açıklandı.

Haber tarihi: 26 / 01 / 2024






Önceki: Porsche Macan Electric
Sonraki: ÖTV muafiyet sınırını geçenler