Yeni Mercedes-Benz GLB satışta

Yaklaşık bir yıl önce ufak bir makyajdan geçen Mercedes-Benz GLA modeli Ağustos ayında Türkiye’ye merhaba derken GLB modeli ise 2024 Şubat sonu itibariyle ülkemizde satılmaya başlandı. Yenisinin fiyatı 222.000 TL daha yüksek seviyede!

   Fiyat listesine baktığınız zaman baz versiyonun 2023 modelinde yenisi ile eskisi arasındaki fiyat farkının (150.000 TL), AMG versiyondan (62.000 TL) daha fazla olduğunu göreceksiniz. Bu da yeni versiyonda AMG’nin daha avantajlı olduğunu gösteriyor. Da-ha önceki haberlerde de bahsedil-diği gibi Mercedes-Benz GLB’nin kaputunun altında bir değişiklik bulunmuyor. 1.332 cc hacimli motor 163 HP gücünde ve aracın 0-100 km/s hızlanması 9,3 sn.

Yeni şanzımanla geldi

Değişim önde yeni tampon tasarımı ile ancak fark edilebilir. GLB ile ilgili olmayan birisinin bu tampon farkını görmesi de zor. Ayrıca far içerisindeki ışıklandırma değişmiş. Bir sonraki sayfadan sizlerinde de görebileceği gibi eski modelde 8 G-DCT şanzıman kulanılırken yeni versiyonda ise 7 G-DCT şanzımana yer verilmiş. İç mekanda orta konsolda değişiklik var. Bir de, artık direksiyon ısıtması da seçenekler arasında. Teknolojik güncellemeler de var.

Haber tarihi: 06 / 03 / 2024






Önceki: Yeni VW Passat SW Türkiye'de
Sonraki: Yeni Peugeot 208 Türkiye'de