Karşınızda Audi A3 Allstreet

4 yıl aradan sonra Audi A3 modeli makyajlandı. Değişti demiyoruz çünkü; bu “seferki” ince dokunuşlardan ibaret. Ancak model serisine “Allstreet” isminde yeni bir versiyon eklendi. Crossover olarak da tanımlanabilecek bu yeni Audi A3 Allstreet, Audi A3 Sportback’e göre yerden 30 mm daha yüksek ve daha büyük lastiklere sahip.

   Son yıllarda SUV tarzı otomobillere ilgi arttıkça markalar da buna göre çözümler üretiyorlar. Dacia Sandero Stepway’in Avrupa’da en çok satan otomobil olması markaların dikkatinden kaçmamış anlaşılan. Türkiye’de ise bir Fiat Egea Cross gerçeği var. Daha önce pek talep görmeyen Egea HB’nin yüksekliği artırılarak piyasaya sunulmasından sonra bu kadar çok satacağını Fiat yetkilileri bile beklememiştir herhalde! Gerçekten tebrik etmek gerekiyor.

Şimdi her marka kendi içerisinde buna benzer bir trendin peşinde anladığımız kadarıyla. Gerçi Audi markası diğer modellerinde “Allroad” versiyonları üretiyorlardı ancak; A3 için “Allsteet” yeni bir kavram olarak karşımıza çıktı. Allroad versiyonlar daha çok arazi kabiliyetleri ile ön plana çıkıyordu. A3 Allstreet ise birazcık SUV’u andıran, daha çok şehir içi bir otomobil tadında hazırlanmış. Araç ayrıca ön ve arka tampon tasarımıyla da farklılaşıyor!

Audi A3 Allstreet 1,5 cm daha yüksek!

Dikkat ettiyseniz Audi markası son yıllarda modellerinde radikal değişikliklere pek gitmiyor. Düşünsenize 4 yıl geçmesine rağmen A3, ancak küçük bir makyajdan geçiriliyor. İlk bakışta ön ve arka tamponların değiştiğini fark edebilirsiniz. Far ve stopların yanma şekilleri değişmiş. İç mekanda ise vites butonunun olduğu konsolun elden geçirildiğini anlıyoruz. İç mekan kalitesinin artırıldığından bahsediliyor. Ayrıca donanımı da zenginleştirilmiş.

3 modelde de mat siyah ızgara yeni bir karakteristik özellik olarak ön plana çıkıyor. Motor versiyonlarına gelecek olursak: İlk etapta A3 Allstreet ve diğer modellerde 1.5 35 TFSI 150 HP benzinli ve 2.0 35 TDI 150 HP gücünde dizel motorlar kullanılacak. A3 Allstreet versiyonun Sportback ile Q3 serisi arasında konumlandırılması hedeflenmiş. A3 Allstreet 35 TFSI 150 HP Stronic versiyonunu  Almanya’da 37.450 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.



Haber tarihi: 13 / 03 / 2024






Önceki: BMW iX2'nin fiyatı açıklandı
Sonraki: 2024 Şubat otomobil satışları