Yeni VW Tiguan Türkiye'ye geldi

Tamamen yenilenen Volkswagen Tiguan oldukça dinamik ve sportif hatlarla, tasarım çizgileri olarak elektrikli modellerle geleneksel motorlu modeller birbirine yaklaştırdı. Şimdi bu yeni VW Tiguan Türkiye yollarına merhaba dedi ve Mart ayında 14 adet getirildi. Bu günlerde Çeşme’de basın lansmanı yapılan modelin  fiyatı haberini hazırladığımız sırada henüz açıklanmadı.

Hem tutulan bir modelin çizgile-rini devam ettireceksin hem de yepyeni bir tasarımla insanların karşısına çıkacaksın. İşte Volkswagen bu sefer yeni Tiguan modeliyle bunu daha da ispatlamış oluyor. Golf için de aynı şeyler söylenmişti ancak; yeni Golf ile bir önceki nesil arasında dış tasarım olarak bu kadar farklılık olduğunu söyleyemeyiz. Yeni Tiguan’ın önde sizi rahatsız edebilecek tek tarafı büyük hava girişleri olabilir.

Otomotiv sektörünün en eski markalarından biri olan VW de elektrikli otomobillere geçiş konusunda tereddütler yaşayan markalardan biri. Çünkü gelenek-sel müşteri kitlelerini kaybetmek istemiyorlar. Fakat ortada bir elektrikli otomobil gerçeği de var. O yüzden farklı platformlarda farklı tasarım diliyle elektrikli otomobiller üretmeye başladılar. Ancak marka bütünlüğü açısından artık tasarım çizgilerinin birbirine yaklaşması zamanı geldi de geçiyor.

Plug-in gelseydi iyiydi!

VAG grubunun en çok tecih edilen motorları yeni Tiguan’da da yer alıyor. 1.5 eTSI en bilinen ve en çok satan model olarak dikkat çekiyor. 150 HP güç üreten bu ünite 250 Nm tork değerine sahip. Aracın 0-100 km/s hızlanması 9,1 saniye ve 100 km mesafede 6,4 lt yakıt tüketiyor. Mild-Hibryd sistemin 100 km’de 0,5 lt yakıt tüketimini düşürdüğü belirtiliyor. 1.5 TSI eHibryd Plug-in versiyon şimdilik getirilmiyor. Bu model sadece elektrikle 100 km gidebiliyor.

2.0 TDI 4Motion dizel versiyonun gücü 193 HP düzeyinde. Tork değeri ise 400 Nm. 0-100 km hızlanması 8.0 sn ve tüketimi 100 km’de 5,8 lt civarında. Şimdi gelelim en önemli konuya: Yeni Tiguan’ın fiyatı ne olacak? Haberi hazırladığımız sırada henüz fiyatı açıklanmadı. 14 adet getirildiğini öğrenince sizlerle paylaşalım istedik. Öngörümüz güncel modelden % 7-10 seviyesi daha yüksek olacak. Yani 1.5 eTSI’nin fiyatı 2.200.000 TL’den başlayacak.

Haber tarihi: 03 / 04 / 2024






Önceki: Renault Captur makyajlandı
Sonraki: 2024 Mart otomobil satışları