Yeni VW Tiguan'ın fiyatı şaşırttı

Yeni VW Tiguan oldukça iddialı bir fiyattan piyasadaki yerini aldı. Daha önceki izlenimlere göre yeni Tiguan’ın fiyatının % 7-10 civarı artacağını öngörmüştük ancak; Volkswagen bir sürpriz yaparak fiyatları aşağı çekmiş görünüyor. Şimdilik sadece 1.5 eTSI motor versiyonu getirilecek. İlerleyen zamanlarda 2.0 TDI da getirilebilir.

   Görünen o ki; otomobil piyasası 2024 Nisan ayından itibaren rekabetçi bir ortamda geçecek. Çünkü firmalar zam yapmaktan çekinmeye başladılar. Bunda kısmen Dolar’ın biraz gerilemesinin de etkisi olabilir. Piyasanın durgunlaşacağı düşüncesi de VW’yi böyle bir harekete zorlamış olabilir. Ya da “Zaten VW’nin fiyatları yüksekti!” de diyebilirsiniz. Her halükarda yeni Tiguan’ın fiyatı beklentilerin altında karşımıza çıktı diyebiliriz.

Fotoğrafta da gördüğünüz gibi gibi Yeni VW Tiguan 1.5 eTSI 150 HP Life DSG modelinin fiyatı 2.035.000 TL olarak açıklandı. Bu rakam bir önceki versiyona göre sadece (2.004.000 TL) 31.000 TL fark anlamına geliyor. R-Line modelindeki fark 69.000 TL’ye kadar çıkıyor. Sonuçta markaların araç fiyatlarını artırmamasından, piyasanın durgunlaşacağı yorumunu yapabiliriz. Markalar bunu showroom yoğunluğundan hemen anlayabiliyorlar ve ona göre aksiyon alıyorlar.

Haber tarihi: 16 / 04 / 2024






Önceki: BYD Seal U DM-i satışa sunuldu
Sonraki: Renault Captur makyajlandı