İşte yeni Renault Duster'ın özellikleri

Aslında Dacia markası Renault’nun altında konumlandırılmıştı ancak; görünen o ki, Dacia mühendislerinin başarılı çalışmaları sonucu Duster modeli Dacia’nın da önüne geçmeyi başardı. Hatta Captur ve Kadjar gibi modellerden daha fazla satmayı başardı. Sonuçta bir üst lige terfi ettirildi. Umarız sonu Logan gibi olmaz!

   İlk önce şu Logan meselesine bir açıklık getirelim: Bazı ülkelerde Dacia Logan olarak satılan araç, Türkiye’de ise Taliant ismiyle satılıyor. Ancak bir türlü başarılı satış adetlerine ulaşamadı. Neden? Çünkü insanlar Renault markasıyla aldıkları için Renault kalitesi beklemelerine rağmen umduklarını bulamadılar. Eğer Dacia markası olarak almış olsalardı, beklentilerini yükseltmeyecekleri için Taliant değil de “Logan” daha başarılı olabilirdi.

Fakat aynı durumun Duster için geçerli olmadığını düşünüyoruz. Çünkü Duster kendisini ispatlamış bir otomobil. Ancak burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir konu var. O da fiyat meselesi. Eğer Renault’ya terfi eden Duster, fiyat olarak da bir üst lige terfi ederse insanları anında küstürebilir. Bu da satışlarına olumsuz yansır. Yani en ucuz 4x4 özelliğini devam ettirmesi gerekiyor. Eğer 4x4'ün yanına bir de otomatik vites koysaydı ‘tadından yenmezdi!’

3 çeşit motor versiyonu var, dizel yok!

Gelelim teknik özelliklerine: İlk önce tasarımının çok güzel olduğunu belirtmek gerekiyor. Modern duruşunun ardında bir off-road ruhu taşıdığını kaslı görünümüyle hemen belli ediyor. (Belki boyu biraz daha uzun olabilirdi.)  4.34 m boyu olan Renault Duster, güncel Dacia Duster ile aynı uzunluğa sahip. 1.0 LPG, 1.2 Mild-hibrit ve 1.6 E-Tech full hibrit olmak üzere 3 değişik motor seçeneği olacak. 4x4 sadece manuel olarak 1.2 Mild-Hibrit’te yer alacak. Yeni Duster'da artık dizel motor yer almayacak.

LPG’li versiyonun gücü 100 HP olacak. 130 HP gücündeki 1.2 litre motor bulunan Duster, manuel olarak 4x4, otomatik olarak 4x2 olarak alınabilecek. 1.6 E-Tech Full Hybrit ise şimdilik 4x2 olarak alınabilecek. 4x4 otomatik seçeneği şimdilik bulunmayacak. Siparişler Mayıs sonu itibariyle alınmaya başlanacak. Piyasada bazı fiyatlar dolaşıyor ancak; Clio ile karşılaştırdığımız zaman Renault Duster 1.6 E-Tech fiyatını 1.7 milyon TL olarak tahmin ediyoruz!

Haber tarihi: 27 / 04 / 2024






Önceki: Otomobili almak mı, kiralamak mı?
Sonraki: Alfa Romeo Junior ve Doblo?