Cupra modelleri makyajlandı

İlk olarak Seat’ın bir yan markası fikriyle yola çıkan Cupra, artık kendi yolıunda emin adımlarla ilerliyor. 2024 yılı ilk 3 aylık satışlara baktığımız zaman Cupra’nın 2.041 adet, Seat’ın ise 2.283 adet sattığını görüyoruz. Zaten sportif doğan Cupra modelleri, şimdi güncellenerek daha agresif bir tasarıma büründüler.

   Görünen o ki, artık Cupra marka-sı rüştünü ispatlamış görünüyor. Bunu zaten satış rakamlarından anlayabiliyoruz. Hatta bir ara Cupra o kadar ön plana çıktı ki, Seat markasının kapatılacağından bile bahsedildi. CEO yalanlamak durumunda kaldı. 2020 yılında yollara çıkan Cupra Formentor ve Leon modelleri makyajlanarak daha sportif bir kimlik kazandılar. Değişiklik en fazla ön tarafta kendini gösteriyor. Yeni tampon tasarımı çok daha agresif olmuş.

Arka bölümde ise iki stop lambasını tamamlayan şerit ve bunun ortasındaki yeni ledli logo dikkatleri çekiyor. 18 ve 19 inç çapındaki jantlar, 8 farklı tasarım seçeneğiyle geliyor. İç mekandaki en önemli yenilik, 12.9 inç boyutundaki multimedya ekranı oluyor. Fakat bu ekran kimilerine göre gereksiz büyük. Motor özellikleri korunmuş. Türkiye’de satılan 1.5 TSI 150 HP ve 1.4 ePHEV 204 HP motorlar görevlerine devem ediyorlar. 2.0 TSI 4Drive’ın gücü 333 HP’ye kadar çıkarılmış.

Haber tarihi: 01 / 05 / 2024






Önceki: Kredili nasıl otomobil alınamaz?
Sonraki: Lexus LBX Türkiye'de