Bagaj açık kalsın!

Yıllar önce showroom’lara gidildiğinde otomobil hakkında bilgi istenildiği zaman, örneğin "dört cam elektrikli" denirdi. Daha sonra park sensörü ya da arka görüş kamerası var denilmeye başlandı. Koltuk ısıtma derken bu aralar revaçta olan özellik ise elektrikli bagaj ve 360 derece araç kamera sistemi oldu.

   Teknoloji ilerledikçe insanların otomobillerden beklentileri de artıyor. Daha konforlu bir sürüş elde eden birisi de artık geriye dönmek istemiyor. Örneğin otomatik vites ilk yaygınlaşmaya başladığı yıllarda lüks sayılıyordu. Daha sonra insanlar otomatik vitese alıştıklarından dolayı sonraki otomobillerinin de otomatik olamasını istemeye başladılar Şu an park sensörü ve arka görüş kamerasına öyle alıştık ki, bunlar olmasa neredeyse park yapamayacağız.

Örneğin otonom sürüş bize şu an çok lüks gelebilir. Ancak 3-5 yıl sonra aynı otomatik viteste olduğu gibi otonom sürüş de bizim için normal bir özellik olacak. Araca ilk binip etrafı gözlemlemek için 360 derece araç kamerasını açmayınca insan kendini rahat hissetmeyebiliyor. Bluetooth özelliğini kullanabiliyoruz ancak; araç “bağlanabilirlik” özelliği şu an lüks segmentte bile henüz yok. İşte elektrikli bagaj da literatüre girdi. Bu aralar en önemli özellik oldu.

Günümüzde aracın donanım seviyesini sorduğunuz zaman genelde 360 kamera ve elektrikli bagajdan bahsediliyor. Yani bu özellikler varsa diğerlerini saymaya bile gerek yok, zaten var gibi bir düşünce mevcut. Ya da Apple Car Play varsa herşey var gibi düşünüyor insanlar. Bu aralar showroom’larda bagaj kapaklarını açık görebilirsiniz. Elektrikli bagaj sistemi elle kapatılmaya çalışıldığında ve kapanmadı diye bir de bastırıldığında arıza yapabiliyor çünkü.


Haber tarihi: 04 / 05 / 2024






Önceki: Renault'dan yeni bir SUV
Sonraki: Kredili nasıl otomobil alınamaz?