Renault'dan yeni bir SUV

Boyu 4,23 cm olan Captur ile boyu 4,51 cm olan Austral arasında konumlandırılan 4.41 uzunluğundaki Renault Symbioz vitrindeki yerini aldı. Türkiye özelinde ise 4.34 cm uzunluğunda Duster modeli sahneye çıkacak. Ayrıca Türkiye’ye gelmeyen 4,56 cm uzunluğundaki Arkana ve 4,47 cm uzunluğundaki % 100 elektrikli Scenic de var.

   Renault’nun bu aralar kafası biraz karışık galiba? Çünkü üst üste yeni SUV modelleri üretmeye başladı. Ancak bunların bir kısmını Türkiye, hiç görmezken, bir kısmını ise geç görüyor. Örneğin Captur modeli Türkiye’ye geç gelmesinden dolayı yeterli ilgiyi göremedi. Halbu ki Captur Avrupa’da uzun süre en çok satanlar listesindeydi. Arkana’yı anlayabiliriz belki ancak; “Yılın Otomobili” seçilen Scenic henüz ülkemize niye getirilmedi?

Şimdi ise Symbioz modeli ile karşımıza çıktı. Sebebi ne? Captur ile Austral arasındaki boşluğu doldurmak. Türkiye özelinde Duster’ı da kendi markası ile çıkaracak fakat bu kadar “atak” Renault’nun ne yapmaya çalıştığını anlamamızı zorlaştırıyor. Symbioz’da şimdilik Renault’nun diğer modellerinden de tanıdığımız 1.6 E-Tech 145 HP’lik full-hibrit motor yer alacak. İç mekanda ortada 10,4 inç multimedya ekranı var. Buton yerine “vites topuzu” kullanılmış.

Haber tarihi: 05 / 05 / 2024

Etiketler: Renault Symbioz 






Önceki: 2024 Nisan otomobil satışları
Sonraki: Bagaj açık kalsın!